Vzděláváme se díky Humanitárnímu fondu Středočeského kraje
1. června 2023 Středisko Na Sioně

Vzděláváme se díky Humanitárnímu fondu Středočeského kraje

Ve Středisku Na Sioně se snažíme o kvalitní práci s dětmi se zdravotním znevýhodněním. Zaškolování nových pracovníků v týmu stávajících poradců rané péče trvá tři měsíce. I přesto, že je u poradkyň nezbytné vysokoškolské vzdělání, musí navíc absolvovat speciální vzdělávací kurz.

Kurz poradce rané péče má teoretickou a praktickou část. V teoretické části se účastnice kurzu seznamují s různými způsoby práce v závislosti na typu zdravotního znevýhodnění dítěte. Praktická část probíhá přímo v rodinách. Účastnice musejí předvést své kompetence pro práci s dětmi a rodiči pod supervizí zkušených poradkyň z Asociace rané péče. „Této části kurzu jsem se velmi bála,“ říká poradkyně Jarka Maňásková, která kurz dokončila před dvěma roky. „Supervize byla ale nakonec moc fajn. Dostala jsem pozitivní zpětnou vazbu včetně doporučení, na co se při dalším vzdělávání zaměřit,“ dodává.

Aktuálně tento kurz navštěvují dvě naše kolegyně. Jedna z nich, Petra Králová, popisuje svoje dosavadní zážitky: „Líbí se mi, že naše školitelky jsou velmi lidské, autentické. Skvělá je také možnost sdílení zkušeností s kolegyněmi z jiných pracovišť rané péče.“ K obsahu kurzu říká: „Není to jen o získávání nových vědomostí, ale i o tom, že se učíme, jak je aplikovat ve své práci. Zatím jsem moc spokojená.

Naše nové kolegyně mohou kurz absolvovat díky finanční podpoře z Humanitárního fondu Středočeského kraje.

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p