Ve Středisku Na Sioně jsme přivítali senátora MUDr. Procházku
17. března 2023 Středisko Na Sioně

Ve Středisku Na Sioně jsme přivítali senátora MUDr. Procházku

Ve středu 15. března navštívil Středisko Na Sioně MUDr. Bohuslav Procházka, praktický dětský lékař a kardiolog a nově zvolený senátor. Doprovodila ho jeho asistentka Patricie Koubská. Setkání se také zúčastnila Petra Hnátová, zakladatelka sdružení Cesta životem bez bariér.

Diskuze s našimi vedoucími pracovnicemi se zpočátku stočila k tomu, jak zvýšit povědomí kutnohorské veřejnosti o činnosti Střediska Na Sioně. Z rozhovoru vyplynulo, že o naší nabídce ví jen málo rodičů. Proto jsme velmi ocenili návrh pana senátora, abychom se zúčastnili konference pořádané pro pediatry z kutnohorského okresu a představili tam naše služby.

V průběhu rozhovoru jsme se dostali i k tíživé finanční situaci střediska. Pozitivní zprávou naopak je, že jsme se domluvili na spolupráci mezi naším střediskem a sdružením Cesta životem bez bariér. Už teď dochází k  vzájemnému doporučování klientů, do budoucna plánujeme např. využití volnočasových aktivit sdružení pro naše klienty nebo možnost docházení do tělocvičny a snoezelen roomu.

Setkání proběhlo ve velmi přátelské atmosféře. Ze strany pana senátora Procházky jsme viděli upřímnou snahu podpořit činnost našeho střediska a potěšila nás také plánovaná spolupráce se sdružením Cesta životem bez bariér, která nám umožní zkvalitnit služby pro naše malé klienty. 

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p