Při benefici „Pošli kačku“ jste nás podpořili částkou 82 751 Kč Zobrazit fotogalerii
18. května 2023 Středisko Na Sioně

Při benefici „Pošli kačku“ jste nás podpořili částkou 82 751 Kč

Počasí nám tentokrát přálo, a tak jsme 13. května vyslali do benefičního závodu  475 malých a 19 velkých firemních kaček. Od středy známe i výsledek veřejné sbírky. Při benefici jste nám darovali celkem 82 751 Kč.

Malé kačky hodili do Vrchlice pan starosta Lukáš Seifert, pod jehož záštitou se benefice konala, senátor Bohuslav Procházka a zástupce firmy Foxconn, která realizaci benefice finančně podpořila.

Programu na startu se ještě účastnila Soňa Podholová, provozní ředitelka Vinných sklepů Kutná Hora, která při této příležitosti předala zástupkyni našeho střediska darovací šek na 5 000 Kč.

Do cíle nakonec doplulo všech 475 malých a 19 velkých závodnic. Velké kačky reprezentovaly firmy působící na Kutnohorsku. Do veřejné sbírky tak doplulo 82 751 Kč na novou pomůcku pro děti se zdravotním znevýhodněním. Majitelé nejrychlejších kaček se mohou těšit na vyhlídkový let od Aeroklubu Zbraslavice nebo na voucher na únikovou hru. Startovní čísla výherních kaček si můžete dohledat na portále závodu www.poslikacku.cz

Doprovodný program v cíli závodu obohatila zpěvačka Andrea Kapounková, která svým zpěvem děti roztančila. Kutnohorští sokolové připravili sportovní koutek. Nechybělo malování na obličej, o které byl zájem až do úplného konce.

Blahopřejeme vítězným kačkám i všem dalším, které se do závodu pustily. Nová pomůcka, 3D box promítající interaktivní programy, tento týden dorazila na naše pracoviště a bude ihned pomáhat dětem se zdravotním znevýhodněním.

Na realizaci benefičního závodu "Pošli kačku" se finančně podílelo město Kutná Hora a firma Foxconn.