Na vinobraní jsme byli letos už potřetí Zobrazit fotogalerii
13. září 2022 Středisko Na Sioně

Na vinobraní jsme byli letos už potřetí

V sobotu 11. září jsme se zúčastnili vinobraní na Kačině. V našem stánku si děti mohly vyzkoušet různé hračky a atrakce a dospělí se dozvěděli informace o službách, které Středisko Na Sioně poskytuje rodinám dětí se specifickými potřebami. 

Velkým tahounem pro malé i větší děti byl bazének s vodou, do kterého si mohly po tobogánech posílat žluté kačenky. Líbila se i opičí dráha, kde si děti vyzkoušely, jak umí přelézat překážku, házet na terč nebo držet rovnováhu. Svůj důvtip a zručnost si  ověřily u stolečku s Montessori pomůckami a dalšími hračkami. Za odměnu jsme měli pro všechny účastníky připravené balónky a karamelky.

Marie Teplá, vedoucí služby rané péče, o akci říká: „Děti si procvičily hrubou i jemnou motoriku. U některých aktivit, které vyžadovaly čekání, střídání a spolupráci, mohly využít své sociální dovednosti. Většina rodičů ocenila, že se jejich děti zabavily a oni si mohli na chvíli oddechnout. Poděkování patří všem kolegyním z týmu, s kterými jsme náročnou akci po zkušenostech z minulých let dobře zvládly. “

 

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p