Na víkendový pobyt jsme vyrazili do Prahy
31. května 2022 Středisko Na Sioně

Na víkendový pobyt jsme vyrazili do Prahy

Poslední květnový víkend patřil ve Středisku Na Sioně dvoudennímu pobytu pro děti a mladé dospělé. Tentokrát jsme se vydali do Prahy.

V pátek 27. 5. jsme s dětmi a mladými dospělými opět vyrazili víkendový pobyt. Program byl rozvržen do dvou dnů, což znamenalo strávit jednu noc mimo domov. Pro někoho něco, co není problém, pro jiného velmi náročná situace. Letos jsme se rozhodli vyjet trochu dál, a to do Prahy, kam jsme se dopravili služebními auty. Ubytování na Černém Mostě nám poskytla střední odborná škola gastronomická.

Po večeři jsme vyrazili na krátkou procházku po okolí. Hlavním tématem večerního programu byl hněv. Probírali jsme situace, které s hněvem souvisí, popisovali jsme si různou intenzitu hněvu, nebo kde v těle ho cítíme. Každý pak měl za úkol namalovat vlastní kartu hněvu. Před spaním jsme si ještě stihli popovídat.

V sobotu po snídani jsme odjeli do Národního muzea, kde se všem moc líbilo. V poledne jsme zašli do McDonaldu na oběd a pak už jsme se vydali na cestu k domovu. Do Kutné Hory jsme dorazili v odpoledních hodinách.  

Další fotky z akce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

 

Pobyt se mohl uskutečnit díky finanční podpoře firmy Foxconn Česká republika.

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p