Listopadové akce ve Středisku Na Sioně
23. listopadu 2021 Středisko Na Sioně

Listopadové akce ve Středisku Na Sioně

V minulém týdnu proběhly v rámci projektu „Spolu ze Sionu“ dvě akce pro klienty sociálně aktivizační služby. Svátek 17. listopadu jsme oslavili výletem do Poděbrad a o víkendu jsme vyrazili na víkendový pobyt pro rodiče s dětmi do Sporthotelu v Kácově.

Na státní svátek 17. listopadu jsme se vydali do Poděbrad. Vedle zajímavých zážitků z muzea získali klienti na výletě i nové zkušenosti. Mohli si procvičit sociální dovednosti v přirozených situacích.  Kluci si zvládli sami koupit nejen jízdenku na vlak, ale i vstupenku do muzea a k jídlu si objednat pizzu ve stánku.

O víkendu jsme vyrazili na víkendový pobyt pro rodiče s dětmi do Sporthotelu v Kácově, kde máme výborné zkušenosti se vstřícným personálem a přátelskou atmosférou. Pobytu se zúčastnily čtyři rodiny s dětmi a tři děti a mladí dospělí bez rodičů. S těmi nám pomáhali dva dobrovolníci. Děti si užily páteční noční bojovku. Za statečnost byly odměněny krásnými dárky od České spořitelny. Sobotní společný program s tématem „Práva a povinnosti“ zahrnoval různé aktivity, z nichž u dětí jednoznačně vedla procházka do lesa a hledání vlastního pokladu. Rodiče nejvíce ocenili možnost večerního povídání a sdílení. Starší klienti natáčeli některé sobotní aktivity a dělali rozhovory s účastníky pobytu.  

Fotky z akcí si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Tyto aktivity se mohly uskutečnit díky grantu od města Kutná Hora, který financuje projekt „Spolu ze Sionu.“

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p