Kačky dopluly do cíle
11. října 2021 Středisko Na Sioně

Kačky dopluly do cíle

Díky krásnému počasí se benefičního závodu kačenek zúčastnilo přes 300 lidí. Celkem bylo u železničního mostu přes Vrchlici vypuštěno více než 500 malých kaček. Ve speciálním závodě firemních kačenek se představilo pět závodnic.

Plující kačky byly doprovázeny a povzbuzovány nejen majiteli startovních čísel, ale i dalšími příznivci. Někteří z nich pomáhali zaseklým kačenkám vrátit se do závodu.

Firemní kačky, které byly vypuštěny jako první, se zdržely a dorazily do cíle mezi posledními. Zato malé kačky byly velmi hbité. První tři dopluly samostatně, pak už se valily v chumlu a pochytat je byl úkol téměř nemožný. Ale povedlo se. Všechny kačenky přežily a až se osuší, budou čekat na další ročník.

Po vylovení kaček a vyhlášení výherních čísel vystoupila zpěvačka Magda Malá s příjemným programem pro děti. Odvážnější z nich si zazpívaly a zatančily. Kdo chtěl, mohl si kreslit, vyrábět v tvořivých dílnách, stavět v hranolkovišti, které nám zapůjčil Heroland, zacvičit si u Sokolů nebo pustit kačky vodním tobogánem.

Celkově nám kačenky vyplavaly 45 393 Kč. Firemní kačky se na této částce podílely 19 000 Kč. 

Fotky z akce si můžete prohlédnout v naší galerii.

Akce se konala za podpory Města Kutné Hory a MAS Lípa pro venkov.

Denisa Dvořáková

koordinátorka aktivit
Tel.: 734 649 246 E-mail: Z.As9Z2-chEk1~l7VX~uYW.cT-nBZd5kT-M