Intenzivní práci ve skupinkách jsme zakončili bowlingovým turnajem
28. června 2023 Středisko Na Sioně

Intenzivní práci ve skupinkách jsme zakončili bowlingovým turnajem

Klienti sociálně aktivizační služby Střediska Na Sioně se v průběhu školního roku každý týden setkávají na nácviky sociálních dovedností. Někdy je to docela zábava, někdy tvrdá práce. Naučit se zacházet s vlastními emocemi nebo snažit se porozumět druhým není vůbec jednoduché. Odměna v podobě odpoledne v bowlingovém centru je proto více než zasloužená. 

Bowling děti baví a ani nepostřehnou, že si během odpoledne procvičí mnoho dovedností potřebných pro fungování v běžném životě. Například si samy objednávají jídlo a pití. To sice vypadá jako banalita, ale ve skutečnosti je to celkem složitý proces. „Pro začátek se děti musí zorientovat v jídelním a nápojovém lístku. Dále musí odhadnout, kolik peněz to asi bude stát. Objednají si a čekají, až jim jídlo a pití donesou. Pak přichází na řadu placení a odhadnutí spropitného. Pro některé naše klienty je to opravdu výzva,“ popisuje Irena Řezníčková – Šenkapounová ze sociálně aktivizační služby.

Během bowlingového turnaje dojde i na práci s emocemi. Děti musí čekat, až na ně dojde řada. Těžší ale je, když se musejí vyrovnávat s tím, že nevyhrály nebo dokonce skončily poslední. Ještě, že se dobře znají a mohou si v průběhu hry povídat a podporovat se.

Součástí bowlingového odpoledne bylo i hodnocení programu v uplynulém školním roce. Jedna z klientek na otázku, proč chodí k nám do střediska, odpověděla: „Tady jsem zjistila, že existuje kolektiv, ve kterém se cítím dobře. Mám ráda otázku ´Jak se máš?´ Obzvlášť, když vím, že se neptají jen ze slušnosti.“  Děkujeme za krásné povzbuzení do další práce!

Bowlingový turnaj pro děti ze Střediska Na Sioně se mohl uskutečnit díky finanční podpoře od města Kutná Hora.

Za podporu dále děkujeme firmě Bowling a Pizzeria Kutná Hora.

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p