Ve čtvrtek 22. září proběhl benefiční turnaj firem v bowlingu s názvem Sion Charity Cup 2022. Organizátorem druhého ročníku této netradiční teambuildingové akce, které se zúčastnili zástupci kutnohorských firem, bylo naše Středisko Na Sioně. Na úspěšné benefici jsme vybrali 40 000 Kč.

Turnaj se konal v restauraci MM Bowl u benzínové pumpy. Týmy vyslané kutnohorskými firmami si mohly nejen zasoutěžit, ale i společně prožít zajímavé odpoledne a navázat přátelské kontakty s ostatními účastníky. Vítězem sportovního klání se stal tým Města Kutná Hora, který si domů odnesl putovní pohár Sion Charity Cup a voucher na První únikovou hru v Kutné Hoře. Na druhém místě se umístil tým Foxconnu Česká republika a třetí příčku obsadil tým Philip Morris ČR.

„Soutěžení ale nebylo hlavním cílem turnaje.  Chtěli jsme především umožnit firmám prožít příjemnou teambuildingovou akci,“ říká hlavní organizátorka akce Tereza Šedivcová. Z reakcí účastníků turnaje lze vyčíst, že se to povedlo. Za všechny shrnula svoje dojmy Denisa Sýkorová z firmy Philip Morris ČR, která se zhostila úlohy partnera turnaje: „Potkat se, podpořit potřebné a současně se i příjemně pobavit, to vše se podařilo na Sion Cup bowlingovém turnaji, kterého jsme se za společnost Philip Morris ČR rádi zúčastnili,“ a dodává: „Jednoduchá, milá a dobře zorganizovaná akce byla pro nás příležitostí, jak přispět tam, kde je potřeba. Děkujeme za pozvání a těšíme se na další ročník.“ Podobně Andrea Dlouhá z týmu České spořitelny ocenila přátelskou atmosféru. Doufáme tedy, že ostatní týmy z České spořitelny a římskokatolických farností Kutná Hora a Sedlec, které nestanuly na stupních vítězů, na nás nezanevřou a zúčastní se akce i příští rok. Stejně jako tým Vinných sklepů, který se nakonec mohl účastnit pouze virtuálně.   

Výtěžek ve výši 40 000 Kč bude využit ve prospěch klientů Střediska Na Sioně, kterými jsou rodiny dětí se specifickými potřebami. Česká spořitelna doplnila svůj příspěvek o tašku dárků pro děti. Hostitel turnaje firma MM Bowl připravila vynikající raut a Vinné sklepy obohatily občerstvení o výběr exkluzivních vín. Všem firmám děkujeme a těšíme se na setkání při dalším ročníku benefičního turnaje.

 

 

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p