Dopis dobrým lidem 2020
20. července 2021 Středisko Na Sioně

Dopis dobrým lidem 2020

Co jsme i díky Vaší podpoře zvládli v loňském roce? I přes nepříznivou epidemiologickou situaci toho nebylo úplně málo. Přečtěte si Dopis dobrým lidem, tedy Vám.  

Pomáhali jsme 131 rodinám.

Věnovali jsme 6 515 hodin a poskytli 3 168 konzultací a nácviků.

Najeli jsme téměř 37 000 km, abychom rodiče a jejich děti podpořili v jejich nelehkých životních situacích.

I v  době COVIDu jsme fungovali. SPŠ Kutná Hora nám věnovala štíty, pravidelně jsme dezinfikovali pomůcky, poskytovali konzultace a besedy online.

Účastnili jsme se s rodinami 4 denního pobytu s podporou psychoterapeuta.

Uspořádali jsme 2 setkání pro rodiny, kde jsme nabídli bližší seznámení s metodami, jak dětem i rodinám pomoci. Další setkání probíhala online v  období omezeného provozu vzhledem k epidemické situaci.

Připravili jsme 3 vzdělávací besedy s odborníky pro rodiče z rodičovské skupiny.

Z  projektu Nadace Sirius jsme dostali nové mobilní telefony, kterými můžeme lépe komunikovat s klienty, natáčet práci (hru, spolupráci, …) dětí a pak je odborně rozebírat, všímat si detailů. Snáze tak stanovíme další postup práce na rozvoji dítěte. Charitativní projekt NROS Pomozte dětem a grant města Kutná Hora podpořily tréninky sociálních dovedností dětí a mladých dospělých v praxi. Také jsme byli na 2 výletech se staršími dětmi. Během prázdnin si užily prima týden.

Díky Vaší podpoře jsme koupili dvě auta. Nyní máme jistotu, že pokud bude kdokoliv z týmu odborných pracovníků potřebovat vyjet za svým malým klientem, najde volné auto. Třetí auto jsme dostali darem od Nadačního fondu Škoda Auto.

Děkujeme za podporu a za to, že nám pomáháte pomáhat.

Denisa Dvořáková

koordinátorka aktivit
Tel.: 734 649 246 E-mail: Z.As9Z2-chEk1~l7VX~uYW.cT-nBZd5kT-M