Byli jsme na první česko-slovenské fundraisingové konferenci
9. června 2023 Středisko Na Sioně

Byli jsme na první česko-slovenské fundraisingové konferenci

Vedoucí Střediska Na Sioně Tereza Šedivcová se zúčastnila Česko-slovenské fundraisingové konference, která se uskutečnila 1. a 2. června v Praze. Jednalo se o první konferenci na toto téma v České republice. Vstupenku na akci pro Terezu sponzorovala Nadace Neziskovky.cz.

Konference, která odstartovala ve čtvrtek 1. června odpoledne, měla na programu nejdříve tzv. masterclass. „Naše masterclass se týkala on-line kampaní. Troufám si tvrdit, že pro mnohé z nás to byl křest ohněm,“ líčí svoje zážitky Tereza a vysvětluje: „Dostali jsme za úkol připravit během tří hodin on-line kampaň a vybrat 300 příspěvků po 1 Kč. Vyzkoušeli jsme si všechny on-line nástroje a peníze se nám podařilo vybrat. Atmosféra byla ale velmi hektická.“

Páteční program byl již o poznání klidnější. Účastníky přivítal úvodním slovem Mikuláš Minář, který mluvil o odvaze přicházet do veřejného prostoru s novými věcmi. Poté následovalo několik bloků přednášek na nejrůznější témata. „Pro mě osobně byla nejpřínosnější přednáška Kateřiny Švidrnochové o využití umělé inteligence (AI) ve fundraisingu, “ říká Tereza Šedivcová. Umělá inteligence má v oblasti fundraisingu neziskových organizací velký potenciál. Pomůže s přípravou tabulek, obrázků, prezentací nebo s vytvářením textů. Výrazně zkrátí čas, který je třeba těmto záležitostem věnovat. Práce AI se samozřejmě neobejde bez korekce ze strany fundraisingových pracovníků. „Seznámit se s AI vidím jako nezbytný předpoklad pro to, abychom dokázali v naší neziskové organizaci držet krok s aktuálním technologickým vývojem,“ uzavírá Tereza.

Za sponzorování vstupu na Českou fundraisingovou konferenci děkujeme Nadaci Neziskovky.cz. Bez jejich podpory bychom se této konference nemohli zúčastnit. Součástí projektu jsou dále i dvě bezplatné individuální konzultace na námi zvolené fundraisingové téma.

Ing. Bc. Michaela Jandejsková

pracovnice v sociálních službách v aktivizační službě
Tel.: 739 484 910 E-mail: 8bprR3b7TcnxU3%k6hIkQOQc35uuO15j4mnCO1p